PREV  |   NEXT   |   RESIDENTIAL

Backyard Oasis

Oakville, Ontario

Seferian Design Group was retained to prepare an overall site master plan which was phased in over the course of three years for the Wallik residence in Oakville. The property is situated directly adjacent to Lake Ontario and therefore a negative edge pool was carved out of an existing concrete pool that was over eighty years old.

Together with a gunnite spa, the back yard was transformed into a year-round resort. Four seasonal use of the site is possible as the heated cabana can house users well into the negative temperatures. The million dollar view from the seating area out to the lake transcends the viewer from the city to a tropical resort on an island somewhere south of the equator. This project has garnered many awards for Seferian Design Group from the community as well as the industry. The pool and landscape have been featured in Pool and Spa Magazine as well as being showcased on television. Together with the owners, Seferian Design Group assured the client’s needs were exceeded.